Banken

Banken

Bekijk hier onze banken, in diverse kleuren en stoffen

Kasten

Kasten

Van industrieel tot landelijk en vintage. Bekijk ons aanbod!

Fauteuils

Fauteuils

Prachtige en comfortabele fauteuils en loveseats

Boomstamtafels

Boomstamtafels

Unieke boomstamtafels: voor écht karakter in huis

Boomstamtafels: uniek en op maat gemaakt

Met een boomstamtafel haal je écht karakter in huis. Elk blad is uniek en daardoor is geen van onze boomstamtafels hetzelfde. Geen massaproductie maar ambachtelijk vervaardigd en op maat gemaakt met een onderstel naar keuze.

Uit één stuk

Onze boomstamtafels zijn uit één stuk gemaakt, robuust en stevig. De bladen hebben hun originele boomstamrand, wat natuurlijke charme geeft. Prachtig voor in een industrieel interieur met een stoer zwart stalen onderstel maar ook in een landelijk interieur met een solide houten onderstel. Elk boomstamblad heeft een levendig karakter en een warme uitstraling. Deze authentieke boomstamtafels zijn bij ons in verschillende houtsoorten mogelijk.

De munggur boomstamtafels hebben lichte randen en duidelijke nerven. De acacia boomstamtafels hebben een rode tint en zijn licht van kleur. Ook hebben we teak en mango en soms eiken boomstamtafels.

Wie liever een alami boomstamtafel wil kan ook bij ons terecht, hierbij is de tafel opgebouwd uit planken en niet uit een stuk gehaald.

Op maat gemaakt

Onze boomstambladen zijn er al vanaf 1 meter 60 tot ruim 4 meter lang. De meeste boomstamtafels zijn ongeveer 100 centimeter breed, met natuurlijke vormen waardoor ze iets spits toelopend zijn of juist breed uitlopend.

Indien je het perfecte blad bij ons vindt, maar deze is net iets te lang, dan kunnen we deze inkorten. Eventueel kunnen we van het afgezaagde boomstamblad nog een bijzettafeltje maken.

Bij ons kies je uit verschillende onderstellen voor onder je unieke boomstamtafel. We hebben diverse industriële stalen poten, zoals X-poten, U-poten en de spinpoot (zowel klein als groot). Deze zijn er in industrieel staal of zwart gepoedercoat voor extra bescherming. Een houten onderstel is eveneens mogelijk, maar wat zeldzamer.

Voor binnen en buiten

Om het zuivere hout van een boomstamtafel te beschermen raden wij aan deze door ons te laten lakken. Je kunt hierbij kiezen uit matte lak en glans lak. Beide lakken zijn transparant, waardoor de nerven van de boomstam goed zichtbaar blijven. Met deze lak wordt het hout gesealed, waardoor het boomstamblad beschermd is tegen scheuren en indrogen bij temperatuursverschillen; de natuurlijke werking van hout. Ook is het blad zo makkelijker schoon te maken, wel zo gebruiksvriendelijk.

Boomstamtafels zijn niet alleen prachtig voor binnen, maar ook echte eyecatchers voor in de tuin. Om de boomstamtafel buiten te kunnen zetten moeten deze extra gelakt worden. Ook de poot krijgt een extra beschermlaag. Zo zit je van de zomer lekker met de hele familie om jouw bijzondere boomstamtafel, een geheel ongeëvenaarde ervaring.

Boomstambladen bij de Westfriese Beurs

Boomstambladen bij de Westfriese Beurs

Bijpassende meubelen

Wij hebben smalle boomstambladen staan die we gebruiken om prachtige eetbankjes te maken, maar ook bijzettafels en salontafels. Hier hebben we kleine zwart stalen U-poten voor en enkele smalle onderstellen. Je kunt zo'n prachtig smal boomstamblad ook onder de televisie plaatsen als tv-meubel.

Boomstam bijzettafels zijn met name leuk voor in de gang, waar schoenen onder komen te staan en een spiegel boven komt te hangen, of voor in de woonkamer of slaapkamer.

Een boomstam eetbankje staat natuurlijk prachtig bij een boomstam eettafel, maar kan ook gecombineerd worden met een zwart metalen tafel in een stoer en industrieel interieur. Het bankje is ook leuk voor in de tuin of serre.

Er passen vele verschillende soorten eetkamerstoelen om onze op maat gemaakte boomstamtafels, zoals de prachtige kwaliteit stoelen van Wildeboer en van der Weide - in een stof en kleur naar keuze - of stoere industriële stoelen van Henk Schram Meubelen.

Op Nederlandse bodem

Onze boomstamtafels kopen wij in bij fabrikant Henk Schram Meubelen. Henk Schram Collection is een Nederlands merk met een uitgebreide collectie meubels en woonaccessoires.

Eens per zoveel weken krijgen wij weer nieuwe boomstambladen binnen van deze leverancier. Dit betekent dat er weer unieke bladen staan. Kom daarom vooral langs in onze winkel in Oosterblokker om de boomstambladen in het echt te bewonderen en jouw authentieke boomstamtafel samen te stellen!

Boomstamtafel met houten onderstel

Boomstamtafel met houten onderstel

Onze merken

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!